Події, Суспільство

У Шостці триває дерусифікація вулиць та провулків (+відео)

Робоча група по перейменуванню вулиць на своїх попередніх засіданнях вже визначила перший перелік та запропонувала нові назви для тих вулиць, які підпадають під дерусифікацію.

У ході третього засідання, яке відбулось сьогодні, 11 листопада, присутні обрали для вулиць, які буде перейменовано, ще і другий варіант, аби громадськість мала змогу з чого обирати під час онлайн голосування.

Так, наприклад для вулиці Бєлінського, яка потрапляє під дерусифікацію, обрали такі варіанти – Січових стрільців або Борців за Незалежність. Для вулиці Ватутіна та її провулків  пропонують  – Ореста Суптельного або Пилипа Ващенка.

Вулицю Гагаріна планують перейменувати на вулицю Сікорського або ж Каденюка, вулицю Герцена на вулицю Героїв Крут або Захисників України. Вулицю Гончарова на вулицю Василя Стуса  або Олександра Олеся.

Як пояснила Тетяна Волинець, начальник відділу з питань внутрішньої політики, незабаром на сайті Шосткинської міської ради стартує онлайн голосування. Громада обиратиме нову назву з двох запропонованих робочою групою варіантів. Потім проєкт відповідного рішення мають затвердити члени виконкому та депутати міськради.

Детальніше – у сюжеті ТРК “Акцент”.

Коментувати