Офіційно, Суспільство

У Шостці стартувало одночасне оформлення двох біометричних документів

За один візит першого дня одразу дві адміністративні послуги (оформлення паспорта громадянина України у формі id – картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон) вже отримали мешканці обласного цетру, Шостки, Кролевця, Липової Долини, повідомляють у Міграційній службі Сумської області.

Нагадаємо, нова послуга одночасного оформлення, ініційована ДМС, розроблена та реалізована вже під час воєнного стану в країні та, в першу чергу, націлена на спрощення процедури документування громадян, особливо тих, які постраждали від військової агресії рф, втратили документи, зазнали поранень та потребують термінового виїзду на лікування за межі території України чи планують виїзд, шукаючи безпечного прихистку за кордоном. Разом з цим, слід зазначити, що жодних обмежень в частині одночасного оформлення новим нормативним документом не передбачено.

Отримати дану послугу можуть всі бажаючи, починаючи з 14 – го віку. При цьому, під час отримання “подвійної” послуги при документуванні підлітків вперше, сплачується лише адмінзбір за закордонний паспорт. Внутрішній оформлюється БЕЗКОШТОВНО.

Коментувати