Події, Суспільство

У Шостці стартували міжрегіональні контрдиверсійні навчання

З самого ранку у Шостці можна почути сирени, містом пересуваються люди у військовій та поліцейських формах та зі зброєю, виїздить спеціальна техніка. Всі ці заходи відбуваються в рамках міжрегіональних контрдиверсійних навчань.

Дані заходи відбуваються в межах навчань, про які ми повідомляли мешканців та гостей регіону раніше. Особливістю навчать є те. що вони міжрегіональні, тобто проходять одночасно на територіях кількох прикордонних районів Сумської та Чернігівської областей, – повідомила Олеся Рапута, речниця управління СБУ у Сумській області.

Тренування відбуваються в умовах максимально наближених до реальних, із залученням спеціальної техніки та озброєння.

– Головна мета навчань – підтримання на високому рівні взаємодії між суб’єктів антитерористичної діяльності для ефективного реагування на загрози терористичного й диверсійного характеру, – зазначає Олеся Рапута.

Одним із етапом відпрацювання навчань стало виявлення вибухонебезпечного предмету на території телевізійної вежі у парку Свободи та його знешкодження.

– Фінальні результати навчань озвучувати рано, процес триває. Всі служби задіяні, вони працюють, – підкреслила речниця управління СБУ у Сумській області.

Містян закликають не панікувати, зберігати спокій та усіляко сприяти проведенню навчань, які триватимуть до 15 вересня.

Коментувати