102, Події, Суспільство

У Шостці поліцейські вилучили у чоловіка гранату

Гранату РГД-5 з запалом вилучили поліцейські в жителя Шостки під час санкціонованого обшуку. Вибуховий пристрій направили на експертне дослідження, а власник дає пояснення слідчому, повідомляє Поліція Сумської області.

Співробітникам кримінальної поліції Шостки стала відома інформація, що один із місцевих жителів може зберігати в кімнаті гуртожитку, де він мешкає, вибуховий пристрій.

Не гаючи ні хвилини правоохоронці Шостки спільно з вибухотехніками обласного центру навідались за вказаною адресою з санкціонованим обшуком.

Під час проведення слідчих дій поліцейські знайшли та вилучили гранату РГД-5 з запалом, яку 46-річний зберігав у кладовій.

Вибуховий пристрій правоохоронці направили на експертне дослідження.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Поліцейські нагадують громадянам, що у разі добровільної видачі зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв чи речовин, особа звільняється від кримінальної відповідальності.

Коментувати