102, Події

У Шостці жінку, яка постійно курила у під’їзді, оштрафували за зверненням сусідів-пенсіонерів

Літне подружжя з Шостки кілька місяців страждало від цигаркового диму, який проникав до їх житла зі сходового майданчику багатоповерхівки. Палила у під’їзді сусідка, не звертаючи увагу ні на прохання, ні на зауваження пенсіонерів.

Коли ж у конфліктну ситуацію між жителями п’ятиповерхівки втрутилися правоохоронці, правопорушення припинилися. За допомогою до місцевого дільничного офіцера поліції звернулася 70-річна шосткинка, жителька багатоповерхівки.

Вона розповіла, що вже кілька місяців не може порозумітися з сусідкою, яка палить цигарки у під’їзді. За словами заявниці, цигарковий дим зі сходів проникає в їх з чоловіком квартиру й завдає проблем зі здоров’ям. Особливо від цього запаху страждає її чоловік, який має захворювання дихальних шляхів. Пенсіонерка декілька разів просила, робила зауваження сусідці з приводу паління, проте та відверто ігнорувала прохання. Більш того, у деяких випадках навіть ображала та лаялася на неї.

Дільничний офіцер поліції перевірив інформацію і вона знайшла своє підтвердження. Правоохоронець провів з 49-річною жінкою профілактичну бесіду та склав на неї адміністративну постанову за ч. 1 ст. 175-1 «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях» Кодексу України про адміністративні правопорушення. За кілька днів літня пані змушена була знову звернутися до правоохоронців з цією ж проблемою: сусідка не тільки продовжувала палити цигарки на сходовому майданчику поблизу їх квартири, а й сам конфлікт між ними посилився. Цього разу поліцейський склав на правопорушницю адміністративну постанову вже за ч. 2 цієї ж статті. Санкція якої передбачає штраф від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сьогодні, 16 грудня, літня жінка прийшла до Шосткинського районного управління поліції аби висловити вдячність керівництву дільничних офіцерів поліції за роботу їх підлеглих. За її словами, тільки завдяки вжитим заходам та проведеним профілактичним бесідам її сусідка перестала палити у під’їзді.

Коментувати