102, Події

У Шостці жінка перерахувала шахраю 60 000 гривень. Поліція встановлює особу зловмисника

Під приводом перевипуску банківської картки, зловмисник так задурив голову жительці Шостки, що вона власноруч перерахувала йому чималу суму кредитних коштів, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

В поліцію Шостки з заявою про шахрайство звернулася 32-річна місцева жителька. Вона розповіла, що на її «мобільний» зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником служби безпеки банку. Останній повідомив, що у зв’язку з проблемами по її рахунку, (клієнтка нещодавно змінила номер свого мобільного телефону), потрібно «перевипустити» її банківську картку. Жінка повірила йому, адже інформація по зміні номера телефону була правдива, і виконала операції за його підказками.

Лише пізніше з’ясувалося, що замість створення нового фінансового документу вона збільшила кредитний ліміт на своєму рахунку та власноруч перерахувала 60 000 кредитних грошей на чужу картку, номер якої вказав зловмисник, пояснивши, що це її новий рахунок.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням не довіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій, або авторизації, відновлення дії банківської картки – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні!

Коментувати