COVID-19, Події

У Шостці епідеміологічна ситуація з захворюванням на ГРВІ та коронавірус стабілізувалась

Це дало змогу перейти Шостці до жовтої карантинної зони. За минулий тиждень у місті зафіксували 74 нових випадки захворювання на Covid-19. Про це повідомила у ході апаратної наради Ірина Хаміцевич, завідувачка Шосткинським міськрайонним відділом ГУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».

– За вихідні додалося ще 40 нових випадків по м. Шостка та ще 3 – по району. Наразі по місту зафіксовано 227 активних осередків, а це не тільки хворі, а ще і контактні особи, які знаходяться на самоізоляції та вимагають медичного спостереження,

На ранок 17 травня під амбулаторним наглядом перебуває 129 осіб з коронавірусною інфекцією. Таким чином медики фіксують зменшення таких хворих, зазначив Олександр Жук, директор центру ПМСД.

На минулому тижні, зранку в пятницю до м. Суми було відправлено 135 ПЛР-зразків. Варто зазначити, що швидкість їх оброблення збільшилась, адже вже після обіду ми отримали результати. Із 135 матеріалів 42 виявились позитивними.

В інфекційному відділенні ЦРЛ перебуває 44 пацієнти, з них 34 – мають підтверджений діагноз коронавірус, двоє хворих знаходяться на апараті ШВЛ, одна людина протягом вихідних померла. Про це повідомив головний лікар ЦРЛ Олег Штогрин.

– Цей тиждень покаже тенденцію до подальшого розвитку ситуації з ковідною інфекцією, тому що минуло два тижні після Великодніх свят, тиждень після поминальних днів.

У Шостці остерігаються нової хвилі Covid-19, що може бути пов’язана з розповсюдженням індійського штаму коронавірусу, а тому за словами міського голови Миколи Ноги, медичні заклади міста мають бути напоготові.

– Ми маємо придбати додаткові ємності для кисню і зробити його недоторканий резерв на випадок, коли такі події розгортатимуться біля нас.

Протягом минулого тижня 70 осіб старше 60 років було щеплено від коронавірусу. З початку вакцинальної кампанії вже імунізувалось 1500  громадян.

Коментувати