Події

У Шостці вшанували Героїв Небесної Сотні (+фото)

20 лютого в Україні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності. Близько ста жертв, які загинули на Майдані у 2014 році, назвали «Небесною Сотнею». 

Вшанували пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії, і в Шостці. У парку Свободи, біля Меморіалу захисникам України, зібрались представники міської та районної влад, депутатського корпусу, військовослужбовці, батьки загиблих в зоні АТО/ООС героїв-земляків, громадськість.

Присутні вшанували пам’ять загиблих на Майдані та захисників України під час війни на сході хвилиною мовчання, священнослужителі УПЦ громади відслужили панахиду за полеглими активістами та мирне майбутнє України. 

Сьогодні ворог стоїть на наших кордонах, “бряцає” зброєю, організовує маштабні провокації на східному фронті, але українці сильні, вони патріоти. Ми захистимо свою країну!, – впевнений міський голова Микола Нога.

До присутніх звернувся Віталій Ляшок, учасник подій, що відбулися на Майдані у Києві.

– Я згадую лютий 2014 року. Саме в ці лютневі дні українці постали на захист національних інтересів держави. Десятки людей загинули, відстоюючи незалежність України. Майдан – це був не тільки центр столиці, а ціле явище, – зазначив Віталій Ляшок.

Мама, загиблого в зоні АТО Івана Євдокименка, який також був учасником Майдану, прочитала вірш, присвячений героям Небесної Сотні.

Свою шану загиблим присутні висловили, поклавши квіти до Меморіалу захисникам України.

Джерело фото: сторінка Миколи Ноги у Фейсбук.

Коментувати