102, Події, Суспільство

У Шостці водій мопеду “напідпитку” пропонував поліцейським хабар

Щоб уникнути відповідальності за вчинене правопорушення чоловік намагався «відкупитися» від правоохоронців. Однак задумане у нього не вийшло, працівники поліції від неправомірної вигоди відмовились, а даний факт задокументували. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Учора ввечері, близько 20:20, на одній з вулиць міста Шостка екіпаж групи реагування патрульної поліції зупинив 45-річного водія мопеда «Delta».

У ході спілкування, працівники поліції виявили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. Водій зрозумів, що йому загрожує адміністративна відповідальність і, не довго думаючи, запропонував патрульним хабар, аби ті не складали протокол про адміністративне правопорушення.

Однак чоловік не зміг провернути задумане. Правоохоронці відмовились від неправомірної вигоди та попередили, що за таке слідує кримінальна відповідальність. Але водій стояв на своєму. Тому на місце події було одразу викликано слідчо-оперативну групу для документування даного факту.

Відносно водія було складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного спʼяніння» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також, за даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

Коментувати