101, Події, Суспільство

У Шостці вогнеборці ліквідували масштабне загоряння споруди, де знаходилася сушарка деревини(фото+відео)

22 лютого о 21:36 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу споруди по вул. Гагарина у м. Шостка. Виявили пожежу жителі даної вулиці, коли вогонь вже поширився на значну площу.

Вже за 6 хв на місце виклику прибув черговий караул 7-ї державної пожежно-рятувальної частини. Як було встановлено, відбувалося горіння споруди, де знаходилася сушильна камера деревини та навісу, де зберігалися пиломатеріали. Ускладнювали ситуацію велике пожежне навантаження у вигляді близько 20 куб. м пиломатеріалів та дія високої температури.  

На гасіння рятувальники залучили додаткові сили і засоби 7-ї та 8-ї державних пожежно-рятувальних частин. Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому для забезпечення безперебійної подачі води на гасіння довелося прокладати магістральну рукавну лінію від найближчого пожежного гідранту, що знаходився на відстані 200 м від осередку горіння.

О 22:50 рятувальникам вдалося локалізувати загоряння, тим самим  зупинивши поширенню полум’я на 20 куб. м лісоматеріалів, що знаходилися поруч з осередком горіння та запобігши знищенню вогнем розташованих поруч двох будівель загальною площею 138 та 600 кв. м. Для повного приборкання загоряння вогнеборцям довелося проводити розбір конструкцій для виявлення та проливки водою прихованих осередків горіння. О 02:53, використавши близько 32 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння залучалося 13 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

Причину та обставини пожежі з’ясовують правоохоронці.

Головне управління  ДСНС України у Сумській області

Коментувати