102, Події, Суспільство

У Шостці випав перший сніг: як працюють комунальники та що радять поліцейські автомобілістам

У четвер, 17 листопада на території Шостки та громади випав перший сніг. Варто зазначити, що розпочався він ще опівночі. На ранок в місті з’явилася ожеледиця. Тому о 5-й ранку до роботи приступили комунальники. Як проінформував в.о. начальника управління ЖКГ Геннадій Мелашенко, дороги посипаються протиожиледною сумішшю.

Джерело фото: Управління житлово-комунального господарства Шосткинської міської ради

Оброблені центральні вулиці міста, перехрестя. Посипка здійснюється гранвідсівом, який має найкращі протиожеледні властивості. Закуплено його в достатній кількості, на цей сезон нам вистачить, – зазначив посадовець.

Налипання мокрого снігу на дорожньому покритті веде до збільшення дорожньо-транспортних пригод, бо водії часто до різкої зміни погоди просто не готові через банальну недбалість. Поліція Сумщини радить автомобілістам врахувати ці обставини, обережно керувати транспортом, аби не спричиняти зіткнень з іншими транспортними засобами та пішоходами.

Перш за все перелаштуйте манеру їзди на слизькій чи мокрій дорозі. Не рушайте з місця занадто швидко. Розганятися треба плавно, перед поворотами знижувати швидкість до мінімальної. І навіть на більш-менш вільних від снігу ділянках треба забути про перевищення швидкості – рухатися як мінімум у рамках Правил дорожнього руху. Гальмуйте плавніше. У перші дні зими варто частіше гальмувати. Тобто періодично перевіряти, як знижуватиметься швидкість автомобіля на такому покритті, якщо доведеться екстрено зупинятися, – вказано в повідомленні.

Також слід пам’ятати, тонка крижана плівка на мокрому асфальті надзвичайно небезпечна, машину на швидкості може понести.

Пам’ятайте про ті ділянки покриття, які стають взимку більш слизькими, ніж вся дорога: будь-які місця на дорозі, де автомобілі часто гальмують та розганяються, накочуючи лід. Не полінуйтеся перед виїздом почистити автомобіль, засипаний снігом. Забезпечте собі хороший огляд. В омивач треба заздалегідь залити відповідну рідину та перевірити роботу склоочисника. Слідкуйте, щоб вікна вашої автівки не замерзали, або не запотівали. У зв’язку з швидкими сутінками, багаточасовою темрявою і не освітленістю автодоріг під час війни, радимо водіям враховувати ці чинники, їхати обережно, і обов’язково до мінімуму знижувати швидкість під час під’їзду до пішохідних переходів і перехресть, – зазначають у поліції Сумщини.

Коментувати