Події

У Шосткинському районі підприємця через суд зобов’язали повернути громаді територію з водоймою, вартістю понад 42 мільйони гривень

За позовом Шосткинської окружної прокуратури Господарським судом Сумської області фізичну особу-підприємця зобов’язали повернути територіальній громаді земельну ділянку з розташованим на ній водним об’єктом площею 27,8 га вартістю понад 42 млн. грн. 

Пресслужба обласної прокуратури інформує, що під час судового розгляду встановлено: водний об’єкт, розташований на території Дружбівської об’єднаної територіальної громади Шосткинського району, з 2012 року на підставі договору оренди перебуває в користуванні фізичної особи-підприємця. У той же час, орендарем систематично до бюджету не сплачувалась орендна плата за землю, внаслідок чого виникла заборгованість в розмірі майже 50 тис. грн.

Погодившись з доводами прокурора, судом прийнято рішення про припинення шляхом розірвання договору оренди та зобов’язано недобросовісного орендаря повернути відповідну земельну ділянку та розташований на ній водний об’єкт до власності територіальної громади.

Коментувати