101, Події, Прокуратура, Суспільство

У Сумському слідчому ізоляторі ув’язнені організували шахрайську схему у мережі Інтернет

За даними слідства, перебуваючи в Державній установі «Сумський слідчий ізолятор», один із ув’язнених, залучивши до протиправної діяльності трьох своїх співкамерників, у мережі Інтернет розміщували оголошення про продаж неіснуючих транспортних засобів за заниженою вартістю. Зацікавленим людям пропонували перерахувати на картку аванс чи повністю оплатити автівку. Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура.

Більш того, організатор групи залучив до вчинення злочинів іще п’ять осіб, які перебували на свободі. Зазначені спільники забезпечували учасників злочинної групи банківськими картками, на які ошукані люди перераховували кошти, а також виконували інші функції, які ув’язнені не могли робити самостійно.

На даний час встановлено 22 потерпілих, з яких 8 військовослужбовці, які втратили майже 300 тис. грн, купляючи неіснуючі авто. Однак досудове слідство триває, встановлюється точна кількість потерпілих від злочинної діяльності підозрюваних.

Діяльність підозрюваних припинено слідчими відділення поліції № 4 (м. Суми) Сумського районного управління поліції у взаємодії з відділом протидії кіберзлочинності Нацполіції, співробітниками ДУ «Сумський слідчий ізолятор» та Окружної прокуратури міста Суми.

Коментувати