101, ДСНС, Події

У День міста шосткинські рятувальники знайомили містян зі своєю професією

3 вересня День міста відзначала Шостка – найпівнічніший районний центр Сумщини. До святкових заходів долучилися і працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які у центрі міста провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», повідомляє Головне управління ДСНС України у Сумській області.

Велике зацікавлення у присутніх викликали – пожежна автоцистерна «КРАЗ» та спеціальна аварійно-рятувальна машина на базі FORD «Ranger», які знаходяться на озброєнні шосткинських рятувальників.

Громадян ознайомили з оснащенням та обладнанням даних спецавтомобілів, яке допомагає приборкувати пожежі, наслідки інших небезпечних подій та рятувати людей із різних небезпек.

Цього дня мешканці Шостки та гості міста, особливо юні учасники акції, змогли не лише ознайомитися з роботою Служби порятунку, а й долучитися до рятувальної справи. Хлопчики та дівчатка брали участь у конкурсах з одягання спецодягу та роботи з різноманітним рятувальним спорядженням. Переможці та активні учасники отримали призи та солодощі.

Також громадянам нагадали основні вимоги пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, алгоритм дій при різних надзвичайних ситуаціях. Зокрема, правила безпечної поведінки при пожежі так при виявленні вибухонебезпечних предметів на які жителі міста неодноразово натрапляли вже у цьому році.

Для закріплення отриманої інформації присутнім роздавали тематичні пам’ятки. Всі бажаючі змогли сфотографуватися на згадку в одностроях рятувальників.

Коментувати