102, Новини

Троє жителів Шостки стали жертвами шахраїв

Днями троє жителів Шостки піддалися провокації невідомих телефонних співрозмовників, які назвалися співробітниками банку, та надали їм конфіденційну інформацію по своїм банківським карткам. В результаті необережної довірливості з їх рахунків зловмисники зняли чималі суми коштів.

На мобільний телефон 38-річного жителя Шостки зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником банку. Він розповів чоловіку, що його картку заблоковано через підозрілі транзакції. Аби клієнт і надалі міг безперешкодно користуватися своїм фінансовим документом, «банкір» попросив назвати йому номер банківської картки та коди, які прийдуть йому на телефон у смс – повідомленні. Шосткинець виконав прохання. Про зникнення зі свого рахунку понад 22 000 гривень він дізнався лише через тиждень, коли вирішив розрахуватися карткою у магазині. У банку чоловіку пояснили, що йому телефонували шахраї. Постраждалий пояснює, що добре знав про таку шахрайську схему, більш того, попереджав про такі дзвінки аферистів своїх близьких і друзів. Проте в той момент він і сам повірив телефонному співрозмовнику.

В такий же спосіб залишилась без 8 199 гривень і 49-річна жителька Шостки, яка назвала в телефонній розмові псевдобанкірам конфіденційну інформацію по своїй банківській картці.

Ще одна 52-річна шосткинка, під тим же приводом, надала «банкіру» доступ до своєї фінансової сторінки в Інтернеті. Після цього необдуманого вчинку з її рахунку зловмисники зняли 39 000 гривень.

За всіма фактами у поліції проводять оперативні заходи щодо встановлення осіб шахраїв. Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманій телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій, або авторизації, відновлення дії банківської картки – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні!

Шосткинське районне управління поліції

Коментувати