102, Події

Троє жительок Шосткинського району стали жертвами “псевдобанкірів”, які виманили в них майже 40 тисяч гривень

На телефон 51-річної жительки Шостки зателефонувала невідома жінка, яка в розмові назвалася співробітницею банку. «Банкірша» запропонувала клієнтці знизити процентну ставку по її «кредитці». Шосткинка погодилася і за допомогою підказок співрозмовниці провела ряд операцій на своїй фінансовій сторінці в Інтернеті. Лише пізніше заявниця зрозуміла, що замість зниження процентної ставки, вона власними руками перерахувала шахраям майже 25 000 гривень, повідомляє Шосткинське районне управління поліції.

Жертвою псевдобанкірів стали і дві жительки Глухова. Жінки надали телефонним співрозмовникам, які назвалися співробітниками банку, конфіденційну інформацію по своїм фінансовим документам, нібито для відновлення дії їх рахунків. У результаті цього з банківської картки 63-річної глухівчанки зникло понад 11 000 гривень, а з рахунку 35-річної громадянки – 2 000 гривень. Як виявилося, всі троє постраждалих добре знали про такі шахрайські схеми, проте повірили телефонним аферистам.

У поліції за даними фактами відкриті кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких встановлюються особи зловмисників. Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням не довіряти інформації, отриманій телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій, або авторизації, відновлення дії банківської картки – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі.

Коментувати