Війна РФ проти України, Події, Прокуратура

Схвалював видачу російських паспортів на окупованих територіях – жителя м. Шостка судитимуть за колабораційну діяльність

Шосткинскою окружною прокуратурою затверджено та 22 липня 2022 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який публічно закликав до підтримки дій держави-агресора, при цьому вдома зберігав наркотичний засіб «канабіс» (ч. 1 ст. 111-1, ч. 1 ст. 309 КК України), повідомляє Пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловік в одній із популярних соціальних мереж створив особисту сторінку, за допомогою якої публічно підтримував дії держави-агресора. Зокрема, схвалював новину про початок видачі російських паспортів громадянам України на окупованих територіях, а також під проросійськими публікаціями залишав коментарі «Победа великой России».
Разом з тим, під час проведення санкціонованого обшуку в чоловіка за місцем проживання виявлено та вилучено 224,2 г наркотичного засобу «канабіс».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено співробітниками Шосткинського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Коментувати