Події, Суспільство

Сумщину відвідала делегація із Франції

Т.в.о. голови Сумської ОВА Тарас САВЧЕНКО зустрівся із Тимчасовим повіреним у справах Французької Республіки в Україні Бенжаменом РОРІГОМ та аташе з правоохоронних питань Посольства Французької Республіки в Україні Себастьєном ДОРДЕНОМ. Про це повідомляє Сумська ОВА.

Він висловив вдячність іноземним гостям за цей візит на Сумщину. А особливо за співпрацю з Міжрегіональним центром швидкого реагування ДСНС, в рамках якої працівники центру проходять навчання з розмінування території. Перша частина навчань уже закінчилась, а другу наші рятувальники проходитимуть у Франції.

Сумщина – одна із найбільш замінованих областей України. Тому питання розмінування території наразі є актуальним, а особливо воно буде гострим після закінчення війни. Бенжамен Роріг наголосив, що крім навчання українських рятувальників, обговорюються й інші можливості підтримки нашого регіону, – зазначив Тарас Савченко.

Він презентував французькій делегації Стратегію відновлення та розвитку економіки Сумщини. Обговорили перспективні напрями співробітництва в економічній, гуманітарній та безпековій сферах. Та зазначив, що цей візит сприятиме реалізації нових гуманітарних та економічних проєктів між Сумщиною та Французькою Республікою!

Коментувати