Події, Суспільство

Сумщину відвідала Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк

Голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, Ольга Герасим’юк разом із представником Національної ради у Сумській області Ларисою ЯКУБЕНКО, керівниками силових та правоохоронних органів, військовими, прикордонниками, представниками кіберполіції, Українського державного центру радіочастот, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення обговорили основні шляхи вирішення та забезпечення інформбезпеки на Сумщині. Про це повідомляє Сумська ОВА.

Керівник ОВА звернув увагу присутніх на ситуацію у телерадіопросторі області, зокрема щодо недостатнього покриття нашої території цифровим та аналоговим мовленням, адже це питання є стратегічно важливим для прикордонного регіону, який до того ж має найдовший кордон із державою-агресором.

– Наше спільне завдання – жодним чином не давати ворогу перевагу в інформаційній війні. Для протистояння в інформпросторі маємо зосередитися на підтримці українського телерадіомовлення та розширенні зони покриття сигналом національного мовника, – зазначив Володимир Артюх.

За його словами, слід зосередитися на декількох напрямках, зокрема збільшення кількості веж у прикордонних громадах області, а також нарощення потужностей наявних передавачів. Крім того, відновлення роботи аналогового телебачення на прикордонні значно посилить інформаційний захист Сумщини під час війни.

Ольга Герасим’юк у свою чергу підняла тему підтримки місцевою владою регіональних мовників та провайдерів, які в умовах війни відіграють неабияку роль в інформуванні жителів області, оповіщенні про різні загрози тощо.

Окрім того, Голова Нацради ознайомила учасників зібрання з основними аспектами нового Закону «Про медіа», на який тривалий час так очікували учасники вітчизняного медіа ринку.

Керівники області та Нацради домовилися спільно вирішувати нагальні питання нацбезпеки, звертатися до центральних органів влади щодо внесення ряду законодавчих змін у даній сфері, що дасть стабільні гарантії для розвитку місцевого мовника та значно підвищить рівень інформаційної безпеки на прикордонній Сумщині.

Коментувати