Війна РФ проти України, Енергетика, Події, Суспільство

Сумщина готується до роботи в умовах повного блекауту

На позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій проаналізували ситуацію по кожній громаді щодо облаштування Пунктів незламності. Про це повідомляє голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

– Вони мають бути готові до роботи у цілодобовому режимі і забезпечені всім необхідним щонайменше на 5 діб. Більшість громад подбали про належне облаштування ПН, іншим ще треба працювати над доукомплектуванням, – зазначив посадовець.

Якщо тривалий час не буде світла, тепла і води то саме Пункти незламності мають забезпечити людям необхідний мінімум для життя. Їх кількість і пропускну здатність треба збільшувати, впевнений голова Сумської ОВА.

– Акцентував увагу керівників громад на питанні поповнення матеріального резерву. Завжди повинен бути запас і будівельних матеріалів, і продуктів. Наскільки у нас непередбачуваний ворог, настільки ми маємо бути готові до різних сценаріїв розвитку подій.

Дмитро Живицький також повідомив, що посилюється система оповіщення.

– У прикордонних громадах облаштуємо локальні. Стовідсотково має бути забезпечена безперебійна робота FM радіостанцій. Не панікуємо, дбаємо про найнеобхідніше для себе, для родини на випадок блекауту, знаходимо найближчий Пункт незламності, магазини та аптеки, які працюють від генераторів, – підкреслив голова Сумської ОВА.

Коментувати