Події, Суспільство

Спортсмени Сумщини повернулися з Олімпіади, яка відбулась у Пекіні

4-20 лютого в Пекіні проходили XXIV зимові Олімпійські ігри. П’ятеро лижників і троє біатлоністів, що змагалися у складі нашої збірної – це спортсмени із Сумщини, двоє з яких із Шостки – це Олексій Красовський та Дар’я Рубльова. Після закінчення Олімпіади українська збірна сьогодні повернулася додому, повідомляє Сумська ОДА.

За дорученням голови Сумської облдержадміністрації Дмитра ЖИВИЦЬКОГО зустрічали збірну заступник голови облдержадміністрації Олег КЛИМЕНЧУКОВ, радник голови Альона БОЯРИНОВА та начальник обласного управління молоді та спорту Євген ПОХОДНЯ.

Сьогодні було дуже приємно зустрічати нашу чисельну делегацію. 8 спортсменів із 45 – це представники Сумської області. Тому це також і показник розвитку спорту в нашій області. Особисто передав вітання від голови Сумської облдержадміністрації. Домовились про зустріч, яка пройде найближчим часом вже облдержадміністрації за участі голови», – зазначив Олег Клименчуков.

За його словами, за сприяння облдержадміністрації з обласного бюджету виділили близько півмільйона гривень на підтримку олімпійців.

– Прекрасні емоції і чудова зустріч. Усі на позитиві, всі вони для нас – справжній приклад патріотизму, здорового способу життя. Спорт – це круто, це те, що нас об’єднує. Тому я закликаю всіх українців займатися спортом», – поділився враженнями Євген Походня.

Довідково. У складі збірної України на Олімпіаді в цьому році змагалися 8 спортсменів із Сумської області. Це біатлоністи: Антон ДУДЧЕНКО, Богдан ЦИМБАЛ та Валентина СЕМЕРЕНКО, та лижники: Олексій КРАСОВСЬКИЙ, Марина АНЦИБОР, Вікторія ОЛЕХ, Юлія КРОЛЬ, Дар’я РУБЛЬОВА.

Коментувати