Події, Суспільство

Ситуація на Сумщині контрольована. Влада та всі складові сил безпеки працюють і готові реагувати на виклики

Про оперативну безпекову ситуацію на прикордонні та в області, про нагнітання щодо можливого наступу говорили під час брифінгу т.в.о голови Сумської ОВА Тарас САВЧЕНКО та командир оперативно-тактичного угруповання «Суми» Володимир КРАВЧЕНКО, Про це повідомляє Сумська ОВА.

Тарас Савченко наголосив, що ситуація на Сумщині контрольована. Влада та всі складові сил безпеки працюють і готові реагувати на будь-які виклики. Сумська ОВА знаходиться у тісній взаємодії із військовим блоком, є повне порозуміння і щоденна комунікація.

Разом з тим, не слід забувати, що Сумщина – прикордонна область, зазначив він. Щодня продовжуються ворожі обстріли прикордонних громад, зберігається загроза ракетних і авіаційних ударів. Тож слід реагувати на сигнали повітряної тривоги та користуватися офіційною інформацією. Всі системи та канали оповіщення також готові до застосування і у разі необхідності задіюватимуться для інформування населення про оперативну ситуацію.

Тарас Савченко закликав жителів Сумщини користуватися лише офіційними джерелами і перевіреною інформацією, не розганяти фейки і не піддаватися впливу інформаційних провокаційних «вкидів», які якраз мають за мету посіяти паніку та дезорієнтувати людей.

Маємо разом тримати інформаційний фронт, не піддаватися на психологічні операції ворога, перевіряти інформацію. Область працює, економіка функціонує, виконуються бюджети. Це головне – і для нас, і для наших міжнародних партнерів. Тож потрібно формувати імідж Сумщини, як сталого регіону, який чітко бачить своє майбутнє і має дієву стратегію розвитку, – наголосив він.

Командир оперативно-тактичного угруповання «Суми» Володимир КРАВЧЕНКО запевнив присутніх, що ситуація на Сумщині контрольована. Наявність наступальних ворожих угруповань біля кордону області не спостерігається. Обстановка постійно моніториться і відслідковується спільно з усіма силами безпеки області. Наші військові підрозділи знаходяться на визначених позиціях, проводяться планові навчання, нарощення інженерних та фортифікаційних оборонних споруд.

Він запевнив, що військові формування з області жодним чином не виводяться, кількість військових не зменшується, подекуди проводиться планова ротація. Разом з тим реорганізація у системі добровольчих формувань територіальних громад також покликана посилити безпекову спроможність Сумщини.

Коментувати