Події, Суспільство

РНБО прийняла рішення зупинити в Україні діяльність ОПЗЖ, Опозиційного блоку, Партії Шарія та інших, – звернення Зеленського

Рада національної безпеки і оборони України вирішила зупинити будь-яку діяльність низки політичних партій на час воєнного стану. Про це у своєму зверненні сказав президент України Володимир Зеленський.

Будь-яка активність політиків, спрямована на розкол чи на колаборацію, не матиме успіху. Але отримає жорстку відповідь. І тому Рада національної безпеки і оборони України вирішила… Враховуючи повномасштабну війну, розвʼязану Російською Федерацією, та звʼязки деяких політичних структур з цією державою, зупиняється будь-яка діяльність низки політичних партій на час воєнного стану, – зазначив Володимир Зеленський.

Президент України перерахував ці партії: «Опозиційна платформа – За життя», «Партія Шарія», «Наші», «Опозиційний блок», «Ліва опозиція», «Союз лівих сил», «Держава», «Прогресивна соціалістична партія України», «Соціалістична партія України», «Соціалісти», «Блок Володимира Сальдо». 

За його словами, Міністерству юстиції доручено невідкладно вжити в установленому порядку вичерпних заходів щодо заборони діяльності зазначених політичних партій.

Коментувати