Спорт

Ракетомоделісти заводу “Імпульс” завоювали престижні нагороди у Дніпрі

На цілий тиждень м. Дніпро перетворилося на ракетомодельну столицю України. Команди з Київа, Львова, Чернігіва, Ніжина, Черкас, Херсона, Харкова, Дніпра та Шостки спочатку змагалися в конкурсі UKRАINEROCKETRYCHELLENGE-2021, а потім – в Чемпіонаті України з ракетомодельного спорту.

Цьогорічний URC був присвячений запуску космічної ракети FIREFLYALFA, цей проект фінансує етнічний українець Макс Поляков. Тому учасники конкурсу будували моделі, наближені за конфігурацією до цієї ракети. В польотних випробуваннях треба було підняти корисний вантаж в вигляді сирого курячого яйця на задану висоту та безпечно приземлити його за певний час. Призами для команд-переможців були грошові винагороди загальною сумою в 100 тис. гривень.

Перше та друге місце завоювали команди спортивно-технічної лабораторії «Імпульсу». На третьому місці команда з Дніпра.

До складу наших команд під керівництвом майстра спорту України міжнародного класу Максима Лавриненка ввійшли вже досить досвідчені Владислав Чиж, Денис Мозок, Єгор Ліпський та новачки Артем Лугина, Віталій Чечун та Денис Якушенко.

Треба додати, що команда «Імпульсу» виборює головну нагороду конкурсу вже втретє поспіль. Не пасли задніх наші хлопці і в Чемпіонаті України. Тут вони посіли друге загальнокомандне місце і також отримали багато призових місць в особистій та командних першостях по класах моделей. Особливо щедрою на нагороди виявилась категорія моделей на тривалість польоту з ротором, де весь п’єдестал пошани в особистій першості зайняли наші спортсмени, а початківець Артем Лугина став Чемпіоном України.

Фінансування поїздки відбувалося за рахунок коштів, що були отримані за перемоги в минулорічних конкурсах UKRАINEROCKETRYCHELLENGE, а цьогорічна нагорода буде витрачена на придбання матеріалів та обладнання для роботи лабораторії. Планують придбати 3D-принтер та 3DЧПУ фрезер, щоб хлопці мали змогу будувати моделі на сучасному рівні та отримувати навички об’ємного проектування.Також є надія, що відкладений цьогорічний Чемпіонат світу все ж-таки пройде в жовтні в Румунії і дехто з імпульсівських моделістів, що є кандидатами до збірної команди України також візьме там участь.

Ю. Гапон, начальник спортивно-технічної лабораторії заводу “Імпульс”

Коментувати