Втрата, Події

Пішов із життя один із найвідоміших художників Шостки – Володимир Юхимович Афонін

Сумну новину на сторінці у Фейсбук повідомив Юрій Лоза, директор ДШМ.

Сьогодні, 24 грудня, до нас прийшла сумна звістка: на 76-му році пішов із життя один із найвідоміших художників нашого міста – Володимир Юхимович Афонін. Творча, обдарована особистість, Художник від Бога – він завжди зачаровував своїми картинами, насамперед чудовими пейзажами, насиченими особливим теплим колоритом. Його живописні роботи виставлялися в Україні, Росії. Німеччині, – написав Юрій Дмитрович.

23 роки Володимир Юхимович працював у Шосткинській дитячій школі мистецтв, очолював художнє відділення школи, виховав більше 20-ти учнів, які стали професійними художниками й архітекторами. Протягом багатьох років розписував міські православні храми.

– Найдобріша, чуйна, щира людина, разом з тим мужній, відповідальний чоловік, у житті якого було немало труднощів, Володимир Юхимович шанувався серед колег і міської громади. Світла пам’ять про нього буде завжди жити в наших серцях, – такий слід залишив Володимир Юхимович у серцях своїх колег.

Минулого року Телерадіокомпанія “Акцент” у рубриці “Не прості…” створила програму “Художник, що розмальовує церкви” про Володимира Афоніна, людину, яка майже все своє житя присвятила мистецтву.

Коментувати