Події, Спорт

Після скандального матчу в Сумах «Альянс» продовжує боротися за лідерство

В Україні на одну команду Першої ліги стало менше.

Портал Metaratings повідомляв, що керівництво ФК «Альянс» прийняло рішення про закриття клубу та припинення участі клубу в Чемпіонаті України Першої ліги.

Зрозуміло, що цей крок власник клубу був зумовлений упередженістю арбітрів у першому матчі між «Альянсом» з «Металістом», що вплинуло на кінцевий результат гри (0:2).

Як раніше коментував тренер ФК «Альянс», місія клубу – посісти одне з чотирьох перших місць та позмагатися в перехідних матчах, щоб отримати квиток в елітний дивізіон.

Слід нагадати, що в першому турі ПФЛ чемпіонату Першої ліги «Альянс» програла з програв «Металісту» в Сумах з рахунком 0: 2, при цьому закінчила команда гру тільки з 9 гравцями на полі після двох вилучень. 

Після гри президент футбольного клубу «Альянсу» назвав дії судді «вбивством» і оголосив, що клуб може припинити своє існування.

Президент «Альянсу» Сергій Демченко не зміг стримати емоцій після матчу першого туру проти «Металіста». Зауважимо, що офіційне вживання нецензурної лексики Демченком може стати причиною окремого розгляду.

Отже, в останніх контрольних матчах команда з Липової Долини перемогла «Металіст 1925» (3:1), зіграла внічию з «Металістом» (1:1) і поступилася в рівній боротьбі «Дніпру-1» (0:2).

Крім того, зараз повним ходом йде будівництво заміської спортивної бази «Альянсу».

А 23 серпня, в Сумах на «Ювілейному» відбувся матч 5-го туру чемпіонату України з футболу в першій лізі між Липоводолинський «Альянсом» і ФК «Краматорськ». Рахунок міг бути великим, але для перемоги вистачило і одного гола.

«Альянс» з 7 очками і матчем у запасі піднявся на 6-е місце.

Коментувати