Події, Суспільство

Підприємці Шосткинської громади мають замінити рекламу та вивіски, які написані російською

Шосткинська міська рада звертається до суб’єктів господарювання Шосткинської міської територіальної громади з питання дотримання вимог Закону «України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

В закладах торгівлі, громадського харчування та побуту наявна реклама та вивіски російською мовою. Нагадуємо,  Конституція України визначає українську мову як державну, мова є визначальним чинником і головною ознакою ідентичності української нації, фактором єдності і національної безпеки країни. Особливо гостро це питання стоїть наразі, на фоні воєнного протистояння агресії росії., – вказано в повідомленні.

Відповідно ст. 30 Закону «України  «Про забезпечення функціонування української мови як державної» мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова.

Інформація про товари та послуги на території України надається державною мовою. В інформації про вироби, роботи чи послуги надані державною мовою допускаються використання слів, скорочень, абревіатур та позначень англійською мовою, використання літер латинського або грецького алфавітів.

Ст. 32  Закону «України  «Про забезпечення функціонування української мови як державної» визначає, що мовою реклами в Україні є державна мова.

За порушення суб’єктами господарювання вимог Закону «України  «Про забезпечення функціонування української мови як державної» передбачена адміністративна відповідальність. Тож давайте будемо відповідальними, і позбудемося мови окупантів, – підкреслюють в Шосткинській міській раді.

Коментувати