Події, Суспільство

Представниця Шосткинської громади брала участь у Міжнародному саміті, який відбувся у Польщі

7-9 грудня відбувся WORLD FOR UKRAINE SUMMIT W4UA в м. Жешув (Польща), присвячений розвитку міжнародного партнерства з метою відновлення та відбудови України. Представники 33 сміливих, українських громад взяли участь у саміті, щоб надихнути світ своєю мужністю, знайти підтримку та нові партнерства для розбудови України. Шосткинську громаду представляла на саміті секретар міської ради Оксана Шаповал.

В рамках насиченої програми саміту взяла участь в панельних дискусіях та зустрічах, де мала нагоду донести всі тяжкі наслідки та виклики, що випали на долю громади в результаті російської агресії, стійкість та незламність шосткинців в дні оточення та сьогодні в важкий період воєнного часу, – написала на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Шаповал.

Серед основного, про що йшлося під час панельних дискусій:
🔸потреби сектору оборони України;
🔸перспективні плани повернення вимушено переселених українців;
🔸роль міського партнерства у відновленні України;
🔸реабілітація постраждалих під час повномасштабної війни в Україні;
🔸 права людини, протидія насильству на державному рівні, торгівля людьми та досягнення України у впровадженні європейського законодавства.

Обговорили різні напрямки майбутньої співпраці: модернізації сфер водо-та тепло постачання, розвитку транспортної інфраструктури; в напрямку гуманітарної допомоги, в сфері освіти, спорту, культури, розвитку підприємництва.

– Вдячна спікерам із країн Європи за ґрунтовні кейси співпраці з Україною та увагу до наших проблем. Працюємо задля нашої Перемоги, – підкреслила Оксана Шаповал.

Коментувати