102, Події, Суспільство

Поліцейські встановлюють особи псевдобанкірів, які шахрайським шляхом заволоділи коштами жителів Шосткинського району

Потерпілі повірили телефонним співрозмовникам, які назвалися співробітниками банку й виконали їх інструкції. Після цих дій з їх рахунків зникли заощадження, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

До поліції Ямполя з заявою про шахрайство звернулася 60-річна місцева жителька. Та розповіла, що на її мобільний зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником банку. Чоловік зазначив, що по її рахунку проводяться підозрілі операції. Аби фінансову картку клієнтки не заблокували, потрібно виконати інструкції, які він скаже.

Жінка погодилася й зробила все, що казав їй «банкір». Після цього з рахунку пані зникло 15 000 гривень, а банківський додаток на її гаджеті був заблокований.

Ще однією жертвою псевдобанкіра стала 60-річна жителька Шостки. Відповівши на дзвінок, нібито, з банку, жінка назвала невідомому співрозмовнику, для уточнення, номер свого фінансового документу, строк дії, cvv – код, а також коди із банківських смс – повідомлень, після чого з її рахунку зникло 3 850 гривень. За словами потерпілої, ці данні «банкір» попросив аби убезпечити її фінанси від несанкціонованого зняття, що, нібито, проводили невідомі.

У поліції за даними фактами відкрили кримінальні провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких правоохоронці встановлюють особи зловмисників.

Поліцейські знову звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій або авторизації, відновлення дії банківської картки, підвищення кредитного ліміту – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні!

Коментувати