Відео, ТРК "Акцент"

Повний відеозвіт останнього сесійного засідання Шосткинської міської ради у програмах “Прозора рада”

16 квітня, відбулося ІІ пленарне засідання ІІІ сесії Шосткинської міської ради. Зокрема народні обранці вирішили ряд важливих питань. Серед яких зміни до бюджету, до кошторису місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища, до комплексної програми “освіта”, “охорона здоров’я”. Розглянули народні обранці питання управління майном комунальної власності, регулювання земельних відносин, порядок повернення орендованого цілісного майнового комплексу. Детальніше – у програмах ТРК “Акцент “Прозора рада”.

1. У Шостці побудують дві громадські вбиральні та капітально відремонтують дорогу по провулку Чехова, що в Локотському мікрорайоні. Крім цього, народні обранці підтримали виділення 200 тис. грн на викладку тротуару по вулиці Щедріна, майже 50 тисяч на реконструкцію мереж вуличного освітлення у с. Вовна та ще стільки ж на ремонт огорожі кладовища в с. Дібрівка.

2. У Шостці встановлять розгалужену систему відеоспостереження – для цих цілей депутати міської ради виділили 700 тис. грн. Народні обранці наголошують на посиленні цілодобового патрулювання міста задля попередження правопорушень. Вони згадали кричущий випадок, коли підлітки знівечили сакури у сквері ім. Кожедуба.

3. Одним з питань, яке викликало жваве обговорення, під час другого пленарного засідання сесії міської ради, стало виділення коштів народним обранцям на виконання їх депутатських повноважень. Цього разу депутати таки знайшли спільну мову та більшістю голосів підтримали проєкт рішення, який передбачає 200 тисяч гривень на кожного народного обранця, для бюджету громади це становить 7 мільйонів 600 тисяч гривень.

4. Одним з «найгарячіших» питань під час другого пленарного засідання сесії міської ради став проєкт рішення про затвердження порядку повернення орендованого цілісного майнового комплексу підприємством «Харківенергоремонт». Депутати запропонували провести фінансовий та технічний аудит на ХАЕР перед процедурою повернення ТЕЦ. Знову говорили про надвисокі тарифи на опалення. Чому директор Шосткинської ТЕЦ назвав її обузою для міста?

5. Міський голова розповів про зустріч у Кабміні стосовно подальшої долі ШКЗ «Зірка». Мешканці вулиці Короленка звернулися до депутатів міської ради зі скаргою на «армянську діаспору», яка, за їх словами, незаконно забудовує територію громади. Жителі сіл Вовна та Дібрівка просять встановити вивіски з назвами вулиць у цих населених пунктах. Споживачі послуг ЖКО «Броус» скаржаться на грубе ставлення до людей з боку працівників цього підприємства. Ці та інші питання пролунали в депутатських запитах під час пленарного засідання сесії міської ради.

Коментувати