Відео, Події, ТРК "Акцент"

Повний відеозвіт останнього сесійного засідання Шосткинської міської ради у програмах “Прозора рада” (+відео)

10 грудня, відбулося VІІ пленарного засідання ІV сесії Шосткинської міської ради. Зокрема народні обранці вирішили ряд важливих питань. Серед яких зміни до бюджету, регулювання земельних відносин, присвоєння звання “Почесний громадянин міста Шостка” тощо. Детальніше – у програмах ТРК “Акцент “Прозора рада”.

  1. Під час розгляду проєкту рішення «Про внесення змін до бюджету Шосткинської міської територіальної громади на 2021 рік» депутати передбачили фінансування Шосткинської дитячої лікарні для оснащення будівлі засобами обліку споживання теплової енергії. Виділили кошти для будівництва засобів для переміщення людей з інвалідністю до Воронізької амбулаторії. Народні обранці збільшили кошторисні призначення міському Центру «Спорт для всіх». Обговорили роботу Шосткинського інклюзивно-ресурсного центру.

2. У ході пленарного засідання депутати міської ради розглянули питання «Про регулювання земельних відносин» та «Зміни до кошторису місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища на 2021 рік». Зокрема передбачається встановлення сміттєвих контейнерів для твердих побутових відходів по вулиці Садовий бульвар, Миру 14 та Маяковського, 4. Було порушено питання про понівечення нових контейнерів для сміття в Локотському мікрорайоні.

3. Під час засідання сесії міської ради депутати обговорили питання курсування громадського транспорту. Зокрема було озвучено, що люди скаржаться на рух маршрутки №26(вул.Бакинська-Локотки). Крім того, стало відомо, що мешканці Гамаліївки просять пустити додатковий рейс о 08:00. Народні обранці порушили питання щодо роботи комісії по виділенню матеріальної допомоги на лікування мешканцям громади за рахунок коштів, наданих народним обранцям на виконання депутатських повноважень.

4. Під час пленарного засідання депутати Шосткинської міської ради звернулися до Верховної Ради, Кабінету Міністрів України щодо соціально-економічного захисту громадян під час проходження опалювального сезону та справедливу тарифну політику у сфері теплопостачання. Говорили депутати про некоректні цифри у платіжках за газ. Чи змінеться ситуація з нарахуванням за спожите блакитне паливо у АТ «Сумигаз».

5. У ході сесії міської ради депутати проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин Шосткинської міської територіальної громади» посмертно хлопцям-землякам, які загинули, захищаючи рідну державу. Обговорили питання організації екстреної медичної допомоги у селищі Вороніж та с.Івот.

6. Бібліокав’ярня чи торгівельні павільйони з продажу фруктів та овочей біля магазину «Наука»? Про це говорили депутати міської ради під час пленарного засідання. Також вони порушили питання щодо проблем, які виникли у ході ремонтних робіт з тепломодернізації дитсадка №11 «Казка». У приміщенні дитячого садка під час ремонту даху дощами зіпсовані групові кімнати, за чий рахунок буде проведено їх відновлення?

7. Під час пленарного засідання депутати міської ради озвучили пропозицію з розроблення міської програми, яка регулювала б надання пільг «Почесниим донорам України». Говорили народні обранці про проблеми на своїх округах. Зокрема – спилення аварійних дерев, благоустрій скверу Шевченка, неприглядного вигляду деяких стін будівель, які непристойно розмальовані тощо.

Коментувати