Відео, Події, Суспільство, ТРК "Акцент"

Повний відеозвіт останнього сесійного засідання Шосткинської міської ради у програмах “Прозора рада”

10 вересня, відбулося V пленарне засідання ІV сесії Шосткинської міської ради. Зокрема народні обранці вирішили ряд важливих питань. Серед яких зміни до бюджету, до програми соціально-економічного та культурного розвитку Шосткинської міської територіальної громади на 2021 рік. Розглянули депутати і питання управління майном комунальної власності, укладання мирової угоди, регулювання земельних відносин тощо. Детальніше – у програмах ТРК “Акцент “Прозора рада”.

  1. Ще 19,5 мільйонів гривень виділять з держбюджету на завершення реконструкції скверу Кожедуба. Згідно змін до бюджету додаткові кошти міського бюджету спрямують на управління ЖКГ – 2 млн 640 тис. грн, на управління праці та соціального захисту населення – 1 млн 200 тис. грн та на управління освіти – 402 тис. грн. Про це стало відомо у ході сесії міської ради.

2. У ході пленарного засідання депутати ініціювали створення тимчасової комісії з питання контролю за якістю харчування дітей у закладах загальної середньої освіти та дитячих садках Шосткинської громади. Крім того, депутати нарікають на зволікання у проведенні тендерних процедур працівниками УЖКГ та наполягають на проведенні кадрового аудиту.

3. До опалювального сезону залишився місяць. Питання тарифів для мешканців Шостки і досі залишається відкритим. Його обговорили у ході сесії міської ради. Порушили під час пленарного засідання й питання щодо роботи ТОВ «Сумигаз». Зокрема, це некоректне внесення у квитанції споживачів кубометрів спожитого газу і як наслідок – невідповідну реальним показникам суму до сплати.

4. Жваве обговорення серед депутатів міської ради викликало рішення «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти, що перебуває у комунальній власності Шосткинської міської ради». Особливо активно обговорювали даний проєкт депутати-освітяни. Народні обранці розділилися у баченні, хто має увійти до складу конкурсної комісії – чи це має бути єдина комісія по всіх закладах загальної середньої освіти чи окремо на кожний заклад.

5. У ході останніх сесійних засідань при розгляді земельного питання у частини депутатів Шосткинської міської ради виникає конфлікт інтересів. Втім, якщо раніше таких народних обранців було близько п’яти чоловік, то на останньому сесійному засідання бажаючих отримати у власність земельну ділянку серед депутатського корпусу або їх родичів виявилася така кількість, що не набирався кворум голосів. Чи вдалося вирішити подібний конфуз? А ще депутати вирішували, чи дати дозвіл на будівництво нової автогазової заправки по вул. 6-ї Гвардійської дивізії.

6. Депутати міської ради наполягають на інвентаризації майна, яке знаходиться на території громади. Зокрема мова йшла про іржаві кіоски, які псують вигляд міста, народні обранці наголошували, що їх треба прибрати. Також говорили про зовнішню рекламу, яка розміщена самовільно та інші об’єкти, так би мовити «поза законом». Народні обранці обговорили проєкт рішення «Стратегія розвитку Шосткинської міської територіальної громади до 2025 року».

7. Депутати озвучили проблему деяких мешканців Шосткинщини, які не мають місця реєстрації проживання та поцікавилися, чи є така можливість у громади, щоб прописати людину. Виявляється, що є. У ході пленарного засідання було прийнято рішення «Про надання дозволу на видобування піску для власних потреб». Кому надали цей дозвіл і на які потреби?

8. Депутати прийняли рішення «Про звільнення плати за землю». Таку пільгу будуть надавати новим підприємствам, які розпочнуть свою діяльність на території індустріального парку «Свема» або на оборонних підприємствах «Зірка» та «Імпульс». Під час пленарного засідання було озвучено ряд депутатських запитів, які стосувалися звернень виборців. Яких саме і про що просять люди?

Коментувати