102, Події, Прокуратура

Планував «здати» місто: голова ТГ на Сумщині підозрюється в державній зраді

У Сумській області правоохоронці викрили голову Середино-Будської територіальної громади, який планував “здати” російським загарбникам місто та надавав ворогу допомогу в здійсненні підривної діяльності. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.


За даними слідства, голова територіальної громади надавав державі-агресору допомогу в здійсненні підривної діяльності. Зокрема передавав інформацію представникам Федеральної служби безпеки про переміщення Збройних Сил України та види їх озброєння.

Під час окупації посадовець планував “здати” місто окупантам, з цією метою особисто надав наказ знищити інженерні споруди закритого пункту пропуску, – вказано в повідомленні.

29 квітня 2022 року голову громади затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Злочинну діяльність голови громади викрито співробітниками Управління Служби безпеки України в Сумській області спільно з прокуратурою.

Коментувати