Р., Суспільство, Технології

Особливості вибору Wi-Fi роутера для домашнього використання

Безпровідний Інтернет вдома – це зручно. Давно закінчилась ера прив’язаності комп’ютера до проводу, тепер можна вільно ходити по будинку чи квартирі з гаджетом, користуватись мобільним Інтернетом прямо в ліжку. Для підключення мережі Wi-Fi необхідно всього лише придбати маршрутизатор (або ж роутер). Вибрати його можна на сторінці https://comfy.ua/internet-router/router_naznach__igrovoj/ – в інтернет-магазині Комфі.

Критерії вибору маршрутизатора для дому

Вибір роутера для приватного будинку чи квартири завжди індивідуальний та залежить від потреб користувачів. Саме тому визначитись з моделлю пристрою допоможуть основні критерії:

  • потужність – для однокімнатної квартири достатньо простої та дешевої моделі, проте для будинку з товстими стінами, для роздачі сигналу на два-три поверхи знадобиться потужна модель на декілька антен по, щонайменше, 5Дб кожна;
  • наявність підтримки СІМ-карти – це важливо лише у випадку, якщо до будинку не під’єднаний провідний Інтернет або часто виникають поломки та відсутність сигналу;
  • частоти роботи – однодіапазонний підійде для приватного будинку, в багатоповерхівках сигнал можуть перебивати інші пристрої, тому краще вибрати двохдіапазонний;
  • стандарти роботи Wi-Fi – IEEE 802.11 b/g/n повністю достатньо для кабельного  Інтернету в Україні, адже високошвидкісний з’явиться ще не скоро;
  • стабільність роботи – цей критерій не залежить від вартості приладу, тому перед покупкою слід вивчити інформацію про модель, ознайомитись з відгуками.

Чи має значення вартість приладу

Іноді під час вибору техніки покупці керуються принципом: дорожче, значить, краще. Проте не завжди цей принцип є дієвим. Маршрутизатори представлені в продажі в різних цінових категоріях. Як правило, вартість залежить безпосередньо від характеристик.

Проте, кожен виробник веде власну цінову політику, тому часто можна знайти моделі зі схожими характеристиками та “глобально” різними цінами. В такому випадку не варто спішити вибирати дорожчий варіант. В першу чергу краще вивчити інформацію про виробника, відгуки користувачів, які уже давно придбали вибір та деякий час користувались ним.

Лише після зважування всіх «за» і «проти», визначення переваг кожної моделі безпосередньо для ваших потреб, можна прийняти рішення про покупку дорожчого чи дешевшого приладу. Якщо є сумніви – можна завжди звернутись до консультантів магазину, в якому збираєтесь придбати товар. 

Коментувати