102, Події

Ні автозапчастин, ні грошей: житель Шостки втратив 21 тисячу гривень, потрапивши у шахрайську пастку

Понад 21 000 гривень передоплати перерахував продавцю, яким виявися аферист, 44-річний житель Шостки. Чоловік намагався купити через Інтернет автозапчастини, а натомість втрапив у шахрайську пастку, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Фото з Інтернету

За словами 44-річного постраждалого, пропозицію про продаж автозапчастин по вигідній ціні він знайшов на відомому Інтернет – ресурсі. За вказаним в оголошенні номером телефону він зв’язався з автором та домовився з ним про угоду. Останній меседжером надіслав шосткинцю посилання на сайт продажу вживаних автозапчастин та, нібито, фотографію свого паспорту. За умовами продавця, потрібно зробити повну передоплату на вказаний номер банківської картки, а вже потім він відправить товар логістичною компанією. Покупець попросив свою доньку перевірити можливими способами сайт, посилання на який йому переслали. І дівчина знайшла невідповідності, про що попередила батька, втім, той вирішив ризикнути і перерахував 21 400 гривень передоплати. Кілька днів «продавець» запевняв шосткинця телефоном, що після свят обов’язково надішле йому замовлені автозапчастини. Проте у вказаний день «мобільний» автора оголошення перестав відповідати, а товар чоловік так і не отримав.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа афериста. Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за купуємий в Інтернеті товар. Сплачуйте за нього під час його отримання, попередньо перевіривши вміст посилки та якість пропонованої речі. Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати