Події, Суспільство

Незаконне виділення землі зі збитками в 400 тис грн – на Шосткинщині повідомлено про підозру голові сільської ради

Як повідомляє Пресслужба обласної прокуратури, Шосткинською окружною прокуратурою 27 квітня 2021 року повідомлено про підозру на цей час вже колишньому голові сільської ради, який шляхом підробки документів незаконно виділяв землю місцевим жителям, а також привласнив майно громади (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 191 КК України).

За даними слідства, очільник села з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб у липні 2020 року підробив рішення сесії про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок сільськогосподарського призначення (паїв) для їх подальшої незаконної передачі місцевим жителям.

На підставі вказаних документів було зареєстровано право власності на 17 га землі за трьома громадянами. Такими протиправними діями голова сільської ради охоронюваним законом громадським інтересам спричинив тяжкі наслідки в сумі майже 400 тис. грн.

Водночас, звільняючись із посади, очільник села передав на баланс громади не все майно, яким він користувався. Зокрема, привласнив офісну техніку. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментувати