102, Події

На Шосткинщині поліція ювенальної превенції продовжує здійснювати контроль за сім’ями з дітьми

Правоохоронці спільно з представниками Служби у справах дітей на постійній основі проводять перевірки сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. Такі заходи проводяться насамперед для створення безпечного середовища для дітей, а також з метою забезпечення їх прав, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Протягом минулого тижня інспектор сектору ювенальної превенції Шосткинського районного управління поліції ГУНП в Сумській області разом з соціальними працівниками провели перевірки сімей з дітьми Середино-Будської територіальної громади.

Під час війни діти потребують особливої уваги та більшого піклування. Саме тому поліцейські проводять не лише перевірки, а й вивчають потреби сімей, щоб мати змогу допомогти. Правоохоронці, під час відвідування сімей, перевіряють умови проживання дітей і належність умов для їх повноцінного існування та розвитку.

З кожним з батьків поліцейські провели профілактичні бесіди та попередили про адміністративну та кримінальну відповідальність за невиконання батьками покладених на них обов’язків.

В одному з випадків інспектор ювенальної превенції все ж таки виявив правопорушення з боку батьків щодо належного виконання обов’язків виховання та склав адміністративний протокол за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Коментувати