102, Події

На Шосткинщині за минулі вихідні поліцейські виявили водіїв напідпитку (+відео)

За минулі вихідні працівники груп реагування патрульної поліції області виявили 20 фактів керування транспортними засобами водіями з ознаками сп’яніння. Відносно кожного правопорушника було складено відповідні адміністративні матеріали, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Упродовж 11 та 12 червня правоохоронці ГУНП в Сумській області під час реалізації завдань покладених на поліцію, в тому числі направлених на забезпечення безпеки дорожнього руху, виявили та задокументували 20 водіїв, які керували транспортними засобами з ознаками алкогольного та наркотичного сп’яніння. Так, 5 фактів зафіксовано у Сумському районі, 5 – на Шосткинщині, 6 – на Роменщині та по 2 на Охтирщині та Конотопщині.

Більшість з водіїв від проходження огляду на стан сп’яніння на місці або у найближчому медичному закладі відмовились. Але ж були і такі, що пройшли огляд, результати виявилися позитивними та в декілька раз перевищували допустиму норму, яка складає лише 0,2 проміле.

Поліцейські нагадують, що особа, яка вперше упродовж року керувала транспортним засобом в стані сп’яніння, крім того, що буде позбавлена такого права судом строком на 1 рік, змушена буде сплатити штраф у розмірі 17 000 гривень.

Окрім того, за повторне правопорушення штраф виросте до 34 000 гривень або адміністративний арешт до 10 діб, позбавлення права керування збільшиться до трьох років, а транспортний засіб, за рішенням суду, можуть оплатно вилучити.

Якщо ж правопорушника задокументують протягом року втретє, штраф буде складати 51 000 гривень або адмінарешт протягом 15 діб, водія позбавлять права керування вже на 10 років, а за рішенням суду транспортний засіб можуть конфіскувати, але вже безоплатно.

Коментувати