102, Події

На Шосткинщині затримали серійних крадіїв

Двоє молодих людей, 17-ти та 18-ти років, займалися крадіжками з садиб жителів селища Вороніж, що на Шосткинщині. Викрадені речі та мототранспорт ховали у лісі, де їх на «гарячому» і затримали правоохоронці, повідомляє Шосткинське районне управління поліції.

Про покинутий мототранспорт у лісі місцевому дільничному офіцеру поліції в приватній розмові розповів один з мешканців селища Вороніж, який натрапив на сховок збираючи гриби. Правоохоронець не став зволікати та вирішив перевірити отриману інформацію. І дійсно, на вказаному місці знаходився мотоцикл та мопед без номерних знаків. Сфотографувавши знахідку, дільничний доповів про них своєму керівництву. Первинна перевірка показала, що мотобайки були викрадені у жителів селища Вороніж.

Аби затримати зловмисників на «гарячому», було вирішено встановити поблизу знайденого транспорту засідку. Четверо правоохоронців з числа оперативних співробітників та дільничних офіцерів поліції чекали крадіїв майже 12 годин. Останні з’явилися на місці близько третьої години ночі на ще одному краденому скутері. Поліцейські їх затримали, не зважаючи на спробу втекти. Двом підозрюваним 17 та 18 років, вони місцеві, мали раніше проблеми з законом. Крім того, останні переховувалися від слідства за вчинення вбивства у Конотопі. На рахунку затриманих чотири незаконні заволодіння транспортними засобами, два мопеди, скутер і мотоцикл, та стільки ж крадіжок з будинків воронежців, звідки вони викрали продукти харчування, одяг та інші речі, які їх цікавили. Зловмисників навіть не зупиняв той факт, що самі власники садиб, під час незаконного заволодіння, були вдома.

Наразі хлопці знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Відносно них у поліції відкрили кримінальні провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Слідчі дії тривають. Молодих людей перевіряють на причетність до скоєння інших подібних злочинів на території Сумщини.

Коментувати