102, Події

На Сумщині судитимуть осіб приватного товариства за розкрадання бюджетних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом

Слідчими Головного управління поліції області, за матеріалами співробітників сектору захисту інтересів суспільства і держави кримінальної поліції ГУНП в Сумській області, під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури, викрито діяльність службових осіб, які привласнили близько 272 тис. грн під час виконаних робіт з улаштування системи постачання киснем окремих приміщень комунальних лікувальних закладів області, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

За даними слідства, у грудні 2020 між комерційним товариством та медичними комунальними установами укладено договори на виконання робіт з улаштування системи постачання кисню. Така необхідність була обумовлена збільшенням кількості хворих на COVID-19, які потребували кисневої терапії. Відповідно до умов договорів на рахунок товариства замовники перерахували бюджетні кошти за виконані роботи. Однак згідно з висновком експертів, фактично виконані роботи не відповідають об’ємам, зазначеним в офіційній документації. Вартість завищення робіт становить майже 272 тис. грн.

Також, фізична особа-підприємець, виконуючи повноваження інженера технічного нагляду, не забезпечив контроль обсягів та якості зазначених робіт, при цьому їх засвідчив своїм підписом, що стало підставою для незаконного перерахування коштів підряднику органами державного казначейства.

Наразі стосовно колишнього директора товариства з обмеженою відповідальністю, скеровано до суду обвинувальний акт, який шляхом підробки документів привласнив бюджетні кошти, виділені на улаштування системи постачання киснем у комунальних лікувальних закладах за ч. 2 та ч. 3 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. 1 ст. 366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Також скеровано до суду обвинувальний акт відносно фізичної особи-підприємця, який неналежно виконуючи свої обов’язки, не забезпечив технічний нагляд на об’єктах за ч. 1 ст. 367 «Службова недбалість» Кримінального кодексу України.

Коментувати