Війна РФ проти України, Події, СБУ

На Сумщині працюють дезінформуючі телеграм-канали, які координує кремль

Служба Безпеки України, Рада національної безпеки та оборони, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони, Міністерство культури та інформаційної політики, Міністерство цифрової трансформації, Головне управління розвідки Міноборони та Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП виступили зі спільною заявою щодо загрози, яку несуть російські телеграм-канали. Відповідну заяву оприлюднив пресцентр СБУ.

– В умовах, коли Україна успішно протистоїть російському нападу, вкрай актуальним є питання інформаційної безпеки. Адже, не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти «зраду» та розхитати українське суспільство. Зокрема, на це працює низка нібито «незалежних» Телеграм-каналів, роботу яких насправді координує кремль через свої спецслужби, – вказано в повідомленні.

Так, йдеться про ТГ-канали Легетимный, Сплетница, Картель, Резидент, Наблюдатель, MediaPost, Женщина с косой та інші телеграм-канали, список яких додається та постійно оновлюється.

Закликаємо вас не користуватися цими каналами, адже їх роботу фінансує і координує росія. У жодному разі не довіряйте їм, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України, – вказано в повідомленні.

Низка цих каналів для власної “розкрутки” замовляє рекламу в українських пабліках.

– Звертаємо увагу власників і редакторів усіх українських видань, що інформаційна, фінансова та будь-яка інша підтримка таких ресурсів може розглядатись як пособництво ворогу та буде переслідуватися відповідно до законодавства, – вказано в спільній заяві.

У списку Телеграм-каналів, роботу яких насправді координує кремль через свої спецслужби, є низка каналів, які мають відношення і до Сумської області. Це Телеграм-канали “Сумы”, “Глухов”, “Шостка”, “Ромны”, “Ахтырка”, “Конотоп”.

Коментувати