Економіка, Події, Суспільство

На Сумщині запрацювала Рада з відновлення та розвитку економіки регіону

Цього тижня провели її перше засідання, обговорили основні завдання та поточну ситуацію. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.


Які бачимо сценарії розвитку економіки регіону, якими програмами міжнародної допомоги варто скористатися, а також обговорили розробку стратегії розвитку області в умовах війни, – зазначив Живицький.

До складу Ради увійшли представники адміністрації, депутати, підприємці, експерти, які мають досвід роботи у питаннях регіонального розвитку.

Рада потрібна для відпрацювання спільної позиції у розв’язанні першочергових проблем – відновлення економіки, сприяння її розвитку, мінімізування негативних впливів, яких завдала війна області.

– Будемо виходити з чіткими меседжами на національний рівень щодо відстоювання регіональних інтересів. Адже ситуація в реаліях війни потребує конкретних кроків для наповнення бюджетів, сплати податків тощо. Провідна роль тут, на мою думку, повинна відводиться бізнесу, який має чітко формулювати задачі для спільного вирішення проблем і позитивних змін. Зі свого боку ми, як адміністрація, беремо на себе роль виконавця необхідних нормативних процедур. Відновимо Сумщину кращою, ніж була!, – впевнений голова ОВА.

Коментувати