Війна РФ проти України, Події, Суспільство

На Сумщині загинули троє працівників “Сумиобленерго”

У Юнаківській громаді на Сумщині внаслідок обстрілу загинуло троє людей, повідомили у військовій адміністрації.

У АТ “Сумиобленерго” зазначили, що загиблі – їх працівники.

З великим болем і сумом повідомляємо про тяжку для колективу АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» звістку. Сьогодні, 19 травня, під час пошуку місця пошкодження повітряної лінії, за попередньою інформацією, від ворожої атаки безпілотників загинуло 3-є працівників нашого товариства. Висловлюємо найщиріші співчуття рідним та близьким загиблих колег! Світла памʼять героям енергетичного фронту, – вказано в повідомленні.

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомила Пресслужба обласної прокуратури.

Джерело фото: Сумська обласна прокуратура

За даними слідства, 19 травня 2023 року близько 11 год 45 хв окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, уразили автомобіль ПАТ «Сумиобленерго», що рухався по польовій дорозі Юнаківської громади Сумського району. Водій та два електромонтери отримали поранення, несумісні з життям. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями фіксують наслідки злочину та вилучають докази. Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області, – вказано в повідомленні.

Джерело фото: Сумська обласна прокуратура

Коментувати