102, Події, Суспільство

На Серединобудщині дільничні офіцери поліції викрили чоловіка у вирощуванні та зберіганні маку

П’ятдесят три зростаючих макових стеблів та 141 вже зірвану рослину маку знайшли і вилучили співробітники відділення поліції № 1 (м. Середино – Буда) у садибі 58-річного чоловіка. Власник насаджень стверджує, що вирощував та зберігав їх виключно для власних потреб, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

В рамках комплексних оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» дільничні офіцери поліції отримали інформацію про те, що житель одного із сіл на Серединобудщині на своїй земельній ділянці вирощує мак. Тож поліцейські навідались за вказаною адресою з обшуком. На городі 58-річного чоловіка правоохоронці виявили 53 зростаючі макові стеблі, а поряд з ними знаходилася 141 вже зірвана рослина маку з відрізаними верхівками. Як з’ясувалося, зрізані голівки маку власник сушив на горищі свого будинку. Знайдені рослини поліцейські вилучили та направили на експертне дослідження.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Коментувати