Війна РФ проти України, Втрата, Події, Суспільство

На війні загинув міський голова Лебедина Олександр Бакликов, прикривши своїм тілом побратима

Олександр Бакликов – у минулому десантник. Восени 2022 року пішов добровольцем захищати рідну землю. Йому було 59 років.

“Як міський голова, я вважав і вважаю, що з 24-го лютого моїм головним завданням було не допустити окупації міста і всієї громади. Разом з вами та ЗСУ ми не тільки виконали цю святу місію, але й звільнили Сумщину від окупації. Знаючи оперативну ситуацію, переконаний, що 24-те лютого вже не повториться. Але є ще значна частина України, яка чекає на визволення… Колишніх десантників не буває. І мені, здоровому, досвідченому десантнику, неймовірно боляче ховати наших дітей, які гинуть за Україну, за кожного з нас.І тому я прийняв рішення, яке вважаю єдино правильним”, – написав Олександр Бакликов тоді на своїй сторінці у Фейсбуці.

Стали відомі подробиці загибелі очільника Лебедина. Кордон.Медіа поспілкувалися з його сином Олександром. Той розповів, що батько загинув ще у неділю, 14 квітня.

Олександр Бакликов служив командиром гранатометного взводу в штурмовій бригаді, виконував бойові завдання на Авдіївському напрямку.

Разом із побратимом Назаром батько того дня їхав на один із флангів, де ворог оточив інших військових його взводу. По дорозі туди росіяни зробили засідку і обстріляли їхнє авто з кулеметів. Батько прийняв на себе удар та закрив Назара.

Олександр Бакликов загинув на місці. Йогоь побратим, Назар, із пораненнями вижив. Тіло очільника Лебедина вдалося забрати лише вчора з поля бою.

Коментувати