101, Події

На вихідних у с. Клишки горів житловий будинок (+відео)

Як повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Сумській області, 11 грудня о 02:25 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу в приватному житловому будинку в с. Клишки Шосткинського району.

Телефонував господар, який вночі почув тріск і побачив, що полум’ям охоплена прихожа кімната та веранда. Літній чоловік встиг вчасно евакуюватися на подвір’я. На гасіння виїхала сільська місцева пожежна команда. Також, подолавши відстані у 19 та 8 км відповідно, на місце виклику прибули відділення 7-ї державної пожежно-рятувальної частини з м. Шостка та 31-го державного пожежно-рятувального посту із смт Вороніж.

Як було встановлено, вогонь охопив на значній площі покрівлю, перекриття та стіни будинку. Ускладнювало ситуацію те, що будівля була дерев’яна. Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелося направляти для дозаправки від ставка, що знаходився на відстані близько 1 км від місця пожежі.

О 04:00 вогнеборці локалізували загоряння, запобігши поширенню полум’я на весь будинок та розташовані поруч дві дерев’яні господарчі споруди. Щоб повністю ліквідувати пожежу довелося розбирати конструкції для виявлення прихованих осередків горіння.

О 06:35, використавши на гасіння близько 30 т води, загоряння приборкали остаточно. На місці пожежі працювало 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 1 працівник та1 одиниця техніки від місцевої пожежної команди. За попередніми висновками фахівців, припустима причина загоряння – коротке замикання електромережі. Для попередження таких випадків дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті, не залишайте без нагляду увімкненими електроприлади, слідкуйте за станом електромереж та не перевантажуйте їх!

Коментувати