Технології

Найпопулярніші розміри швелера і їх застосування

При будівництві будівель майже завжди виникає необхідність використовувати матеріали, здатні забезпечити конструкцію високою міцністю і надійністю. Самим популярними є швелери різних видів. Весь сортамент ділиться на гарячекатаний прокат і швелери, виготовлені за технологією вигину.

Найбільш популярні швелери

Для визначення виду та розміру швелера прийнято використовувати спеціальне маркування.

  • момент інерції – I;
  • момент опору – W;
  • радіусінерції – i;
  • статичний момент полусічення – Sx.

Знаючи ці позначення, можна легко розібратися в спеціальних таблицях, де вказані всі необхідні параметри.

Швелер 10

Виробники пропонують вироби трьох видів:

  • полки з нахилом – 10У;
  • паралельні полиці – 10П;
  • економ варіант – 10Е.

Перші два типи найбільш затребувані, використовуються в будівництві. Економ варіант популярний в машино-, верстатобудуванні. Стандартна довжина 4-14 м.

Швелер 12

Сортамент володіє міцністю, полегшеною вагою та оптимальною вартістю. Надає конструкції високу міцність, незначно збільшуючи загальну вагу. Використовується як несучий або допоміжний елемент, застосується при зведенні опор, балок.

Особливість прокату: відмінна опірність деформацій шляхом вигину і стискання, але невисока здатність протистояти крученню. Користується попитом як конструктивний та будівельний елемент в машинобудуванні, будівництві.

Швелер 14

Цей вид також відноситься до популярного і затребуваного, випускається в 2 версіях.

  • 14П – підвищена жорсткість та пружність.
  • 14У – володіє полками з ухилом.

Швелери потрібні в будівельній сфері, при створенні складного перекриття, а також в проблемних кліматичних зонах.

Швелер 16

Ринок пропонує кілька модифікацій швелерацього типу.

  • Сортамент 16У має похилі полиці з підвищеною стійкістю до вертикальних навантажень. Як правило, швелерподібного типу активно застосовують будівельники в сейсмоактивних районах, а також для створення об’єктів з великим вібраційним навантаженням, до якого відносяться сходи всіх видів, мости та інше.
  • 16П – гнутий швелер, який використовується для каркасного облицювання, для внутрішніх перегородок і т. п.

Модифікація 16У знаходить широке застосування в сфері суднобудування та машинобудування.

Швелер 18

Цей матеріал має високий ступінь опору до згинаючих навантажень. Сортамент користується підвищеним попитом в таких складних сегментах будівництва як мостобудування, виготовлення довгомірних конструкцій: колони, рекламні бігборди, стелі та ін. З їх допомогою посилюють стійкості споруд.

Швелер 20

Цей сортотип можна назвати самим універсальним, тому попит на нього завжди підвищений. Прокат відрізняється не тільки міцністю, але і високим ступенем надійності. До того ж має досить демократичний цінник. Широко застосовується в мосто-, і тунелебудуванні, на виробництві залізничної та сільськогосподарської техніки, для створення арочного перекриття та фундаментів, а також багато чого іншого.

Де купити?

Оскільки на сьогоднішній день без швелера практично неможливо обійтися в багатьох сферах людської життєдіяльності, сайт https://metinvest-smc.com/ua/products/shveller/пропонує сортамент найпопулярніших та затребуваних типів та розмірів швелера. Каталог містить великий вибір виробів за характером навантаження та стійкості до температурних перепадів, умов зовнішніх середовищ та іншого призначення. Для отримання більш точної інформації достатньо зателефонувати за вказаними телефонами та зв’язатися з менеджерами.

Коментувати