Події

Навчальний рік в одній із шкіл на Сумщині розпочався з виклику вибухотехніків

До Сумської школи №19 1 вересня викликали вибухотехніків. Викликав їх директор Богдан Сюркало, який працює тут два місяці. Він виявив снаряд часів Другої світової у шкільному музеї.

Директор школи розповів, що шкільний музей тут працює з 1963 року і в ньому для прикладу зберігались три навчальні міни та зенітний снаряд. Для перевірки їх безпечності чоловік вирішив викликати вибухотехніків, пише Суспільне.

– Снаряд стояв на нижній поличці поряд з фугасом і мав конус зверху. Конус говорить про те, що це є підривач і фахівці підтвердили що підривач знаходився в стані, який міг би бути приведений до бойового. Сам снаряд містив вибухову речовину, – розповів директор.

Фахівці-вибухотехніки, які приїхали до школи, встановили – міни дійсно є навчальними, а снаряд – небезпечний. Міни залишили у школі (видавши відповідні сертифікати), а снаряд вилучили. Знахідку, за словами спеціаліста відділу комунікації Нацполіції Сумщини Володимира Кузьменка, утилізують.

За словами Володимира Кузьменка, перед початком навчального року, правоохоронці обстежили школи міста, вибухонебезпечних предметів не знайшли.

Коментувати