Війна РФ проти України, Новини колег, Події, Суспільство

Люди виходили з укриттів вперше за два тижні, обіймались і плакали – мер Тростянця про звільнення міста

Російська армія зайняла 20 тисячний населений пункт Тростянець першого березня. Варвари знесли ворота у Круглий двір, розбили картинну галерею, розбомбили залізничний вокзал, тероризували місцевих протягом місяця, використовуючи їх як живий щит для захисту військової техніки. Але вчора, 26 березня, окупантів вигнали з міста, повідомляє ТСН на сторінці у Фейсбук.

Мер Тростянця Юрій Бова знайшов єдину точку у місті, де ловить мобільний зв’язок і розповів ТСН про ситуацію.

Знаєте, схоже це на якесь нашестя, яке пройшло Тростянцем. Картина нагадує 45 рік, коли люди плакали у День перемоги, сльози ці знаєте з гіркотою на очах,  тому що частина міста взагалі зруйнована, залізнична станція, наш вокзал, магазини, вся площа, багато об’єктів інфраструктури, все взагалі знищено просто. Зараз ми разом з військовими перевіряємо усі громадські будівлі, бо є багато будівель, які заміновані, розтяжки стоять. І наше завдання убезпечити життя і здоров’я всіх людей, які будуть входити в ці будівлі, – розповідає мер.

Він додає, що люди були 30 днів без їжі, без можливості завозити їжу, бо окупанти не давали таку можливість організувати підвіз допомоги.

І тому люди зараз на межі такої кризи фактично. Бо багато людей, які похилого віку, пенсіонери, як і не пересуваються, останні десять днів фактично на воді. Максимально зараз намагаємось роздавати продукти харчування, – розповів він про ситуацію в місті. 

В ТРОСТЯНЦІ ЗАЛИШИЛОСЯ БЛИЗЬКО 10 ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ – ТУДИ ЗАВЕЗЛИ ПОНАД 30 ТОН ГУМАНІТАРНОГО ВАНТАЖУ

Мер зазначає, що зараз будь-яка допомога буде корисною, бо в місті залишилось майже 10 тисяч населення.  

– Ми вчора бачили людей, які вперше вийшли за ці останні два тижня, вони вийшли вчора на вулиці і почали один одного обіймати. Знаєте.,сльози у людей на очах, тому що люди не вірили уже взагалі… місяць були в окупації і в терорі в оцьому. В місті було дуже багато військової техніки і в останній день сотні одиниць виходили з Тростянця позавчора, покидаючи Тростянець. Місто другий день як звільнене», – підсумовує мер.

Джерело: ТСН

Коментувати