Головне, Події, Суспільство

Комендантська година на Сумщині наразі скорочуватись не буде

На цьому під час брифінгу наголосили т.в.о. голови Сумської обласної військової адміністрації Тарас Савченко та командир оперативного угруповання «Суми» Василь Осипчук. Про це повідомляє Сумська ОВА.

На запитання журналіста, чи буде скорочуватись в області комендантська година, Василь Осипчук зазначив, що послаблювати обмеження по комендантській годині наразі недоцільно.

– Ми – прикордонна область. Я вважаю, що комендантська година з 23.00 до 4.00 дозволяє забезпечити безпеку в області. І скорочувати її тривалість не потрібно, – зазначив він.

Тарас Савченко подякував командиру ОТУ «Суми» за цю позицію.

– У прикордонній області ми не можемо піти на повну лібералізацію щодо комендантської години чи обмежень по алкоголю – як з безпекової ситуації, так і з психологічної. Ми розуміємо, що почалася весна, стало тепліше, але в країні війна і гуляння в клубах і барах до ранку з алкогольними напоями – це справді не на часі. Тим більше, що у людей зараз на руках багато зброї і можуть бути різні ситуації. Тому не можна приймати популістських рішень. Ми абсолютно підтримуємо військових:   послаблювати обмеження як по алкоголю, так і щодо тривалості комендантської години не потрібно», – зазначив Савченко.

Коментувати